TRONC COMMUN Vendredi 17 octobre 2008 Média Animation (Local 309) 100, Av Mounier 1200 Bxl Présentation générale Les concepts clés de l’Éducation aux Médias Approche de la Presse écrite Vendredi 24 (...)

More >Média Animation 100 Av E. Mounier – 1200 Bruxelles Tél. : 02/256 72 33 Fax : 02/245 82 80 Mail : s.grawez@media-animation.be

More >La formation Media Coach est une initiative de Média Animation, avec la collaboration de Action Ciné Média Jeunes, du Centre Bruxellois d’Action Interculturelle, de l’Institut Central des (...)

More >Le 4 septembre prochain, les participants au premier programme MediaCoach mis en place par Média Animation termineront leur formation. Après un tronc commun et des ateliers techniques optionnels (...)

More >

1e Media en Maatschappij Prijs

Allereerste Media & Maatschappij Prijs gaat naar YouTube hit Oh Meisje

“Oh meisje vergeet niet te leven meisje vergeet niet te genieten…”

Amsterdam, 21 april 2009: De Kinderconsument en Reklame Rakkers reiken op 22 april de eerste Media & Maatschappij Prijs uit. De prijs wordt toegekend aan positieve rolmodellen in de media. Met de prijs uiten beide stichtingen hun waardering voor initiatieven die thema’s over jeugd en media op een positieve wijze behandelen. Zangeres/liedjesschrijfster Esther Groenenberg is de eerste prijswinnaar met haar YouTube hit Oh Meisje. In de videoclip op YouTube moedigt Esther Groenenberg meisjes aan om lekker te eten en te genieten van het leven, in plaats van vingers in de keel te stoppen en er 24 uur per dag mee bezig te zijn wat anderen van je vinden. Oh Meisje is een ware hit; het filmpje is bijna 900.000 keer bekeken. Bovendien zijn er nieuwe clips te zien op YouTube waarin meiden een eigen versie van het liedje uitvoeren.

De Media & Maatschappij Jury schrijft over Oh Meisje:

Net zo fantastisch als fantasierijk

Een meezinger met een boodschap

Geen seconde betuttelend

Niet alleen voor jeugd, maar - gezien de eigen versies van het liedje die door meiden zelf op YouTube worden aangeboden - ook ván jeugd

Nu al 900.000 keer bekeken, ná deze uitreiking op naar het miljoen!

Esther Groenenberg is trots op de prijs: “Ik ben zelf iemand die gelukkig en positief in het leven staat. Deze gevoelens probeer ik met mijn muziek over te brengen op anderen. De prijs beschouw ik als een teken dat dit gelukt is!”. Verder werkte Dirk Schreuders aan het lied mee. De clip is gemaakt door Leonie Meijer.

De uitreiking van de Media & Maatschappij Prijs 2009 vindt plaats op 22 april a.s. tijdens het landelijke Mediawijsheid Congres in De Reehorst, te Ede (middagprogramma, start 13.30 uur).Esther Groenenberg zal tevens aanwezig zijn tijdens het middagprogramma van het Landelijke Mediawijsheid Congres met het thema ‘Beeldvorming voor meiden in de media’.Meer informatie over de prijs of over de YouTube clip en tekst is te vinden via de doorlinks op: www.mediaenmaatschappij.nl

Achtergrondinformatie

De Nationale Academie voor Media & Maatschappij is het opleidingsinstituut van de stichtingen De Kinderconsument en Media Makkers/Reklame Rakkers, opinieleiders op het gebied van jeugd en media in Nederland. De Academie wordt ondersteund door een Commissie van Aanbeveling bestaande uit o.a. cabaretier Freek de Jonge, 2e Kamerlid voor het CDA Joop Atsma, WRR lid en bijzonder hoogleraar de leerstoel Media en Kwaliteit aan de Radboud Universiteit te Nijmegen prof. dr. H.P.M. Knapen en tv-persoonlijkheid/zangeres Angela Groothuizen.

www.mediaenmaatschappij.nl